Pôstny filmový večer

12.03.2012 14:46

Pozývame Vás na pôstny filmový večer v stredu, 21. marca 2012 o 19:00 v čajovni Lachaj Roi na Alžbetinej 14.

Premietame film od Mela Gibsona Umučenie Krista.

Film o posledných 12 hodinách života Ježiša Krista. Kus umeleckého diela. Pre niekoho kontroverzný film, pre niekoho pravdivý a dojemný, pre niekoho…Film zanecháva skutočne veľké množstvo emócii a u každého je to emócia odlišná.

Dielo sa v počiatočnej fáze volalo „The Passion“. Neskôr kvôli existencii filmu s rovnakým názvom ho premenovali na The Passion Of The Christ (Umučenie Krista).

Umučenie Krista bolo nominované na troch Oskaroch, film vyhral mnoho iných ocenení, zarobil mnoho peňazí a predbehol i film Lord Of The Rings(Pán Prsteňov).
Dialógy sú nahovorené v Aramejčine, Latinčine a Hebrejčine a vysielané sú titulky.

K filmu sa viaže i krátka historka s Delirious? kedy ich pieseň Majesty bola použitá na jednej evanjelizačnej akcii ako hudba k traileru. Mnohí si mysleli, že pieseň sa objaví na soundtracku k filmu, čo sa však nestalo. Vo filme je mimoriadne skvelá hudba. Najlepšie vnímateľná niekde v kine

Film je zaujímavý aj svojím designom, obrazom. Mel Gibson zvolil miesto natáčania Taliansko, najmä kvôli tomu, aby film vyzeral podobne ako obrazy umelca menom Caravaggio.

Ježiša vo filme stvárňuje herec Jim Caviezel, ktorý je taktiež hlboko veriaci kresťan. Počas nakrúcania si dosť vytrpel. Vytkol si rameno pri scéne, kde padá Ježiš pod krížom a zasiahlo ho i osvetlenie. Denne trávil 7 hodín pri maskovaní.

Mel Gibson o filme hovorí:

Tento film je o láske, nádeji, viere a odpustení. On (Ježiš) zomrel za celé ľudstvo, trpel za nás všetkých. Je čas vrátiť sa k tejto základnej správe. Svet has gone nuts.Všetci by sme mali preukázať trochu lásky, viery, nádeje a odpustenia.Bol som to ja, kto ho pribil na kríž.

Boli to moje hriechy, ktoré ho tam pribili.

https://www.thepassionofthechrist.com/ – oficiálny web k filmu

LACHAJ ROI - " Púšt robí krásnou to, že niekde v sebe ukrýva studňu "

Tvorba web stránok zdarmaWebnode