Ako bolo na Fi*NeTea Disco party?

03.03.2011 15:01


 

FI*NE*TEA DISCO PÁRTY

Spoločenstvo sv. Filipa Neriho pri čajovni Lachaj Roi pod záštitou Univerzitného pastoračného centra v Košiciach zorganizovalo diskotékovú party bez alkoholu, cigaretového dymu, drog a iných omamných látok. Týmto nápadom chceli dobrovoľníci z čajovne  ponúknuť slušnú zábavu pre mladých, ktorý by sa mohli zabaviť v spoločnosti ľudí s kresťanskými hodnotami.

Hudbu zabezpečil DJ Stopa (Peter Tóth), ktorý sa postaral o dobrú náladu a príjemnú atmosféru. Na svoje si prišli nielen priaznivci moderných a najnovších skladieb, ale aj ľudovej hudby. Samozrejme, počas tanečnej zábavy nechýbal ani veľmi obľúbený spoločný belgický tanec či chihuahua. Tanečný parket, tak ako sa to na dobrú diskotéku patrí,  bol farebne  osvetlený a nechýbali ani dymové efekty. Diskotéku oživili súťaže, v ktorých mohli tí, ktorí sa zapojili ukázať nielen  svoje vedomosti o čajovni Lachaj Roi, ale aj svoju šikovnosť a silu :)

Veselá zábava začala o 20:00 hodine po otváracom príhovore o. Mareka, duchovného správcu UPC. Pokračovalo sa v plnom prúde až do skorých ranných hodín. O úspešnosti tejto akcie svedčia výsledky zorganizovanej ankety, ktorej odpovede vám s radosťou uvádzame...

 

 

Čo povieš na názov Fi*Ne*Tea party?

Janka: Mne sa veľmi páči a podľa mňa je charakteristický aj pre čajovňu, aj pre túto akciu.

Mária: Povzbudilo ma to. Je to originálne a zvučné.

Patrik: Originálne ako „fajn-tea“ (čajová) party.

Terézia: Je super, lebo by som asi nič lepšie nevymyslela :)

 

 

V čom je takáto diskotéka podľa teba zaujímavá?

Zuzka: Môžem sa tu poriadne vyšantiť a nadobudnúť nové kontakty. Je to skvelá diskotéka s perfektnou hudbou. Veľmi ma to obohacuje.

Lucia: Je to dobrý nápad, že sa tu nefajčí ani nepije. Podľa mňa by alkohol v rámci normy mohol byť, lebo zvykne byť aj na plesoch. Nepáči sa mi, že je to veľmi uzavreté. Určite by to bolo zaujímavé aj pre mnohých z vonku, mimo UPC a kresťanských kruhov.

Janko: Nepije sa tu alkohol, každý si tancuje s kým chce a spoznáva nových priateľov. Celkovo tu vládne taká rodinná atmosféra čo nie je bežne vidieť. Je to príjemné spoločenstvo.

Mária: Stretne sa tu mnoho mladých ľudí, ktorý sa dokážu baviť aj bez nejakých iných podporných látok ako je ich vlastná radosť.

Janka: Ľudia sa tu môžu v slobode porozprávať a zabaviť bez toho aby boli ovplyvnený nevhodným správaním iných ľudí.

 

 

Čo v tebe evokuje fakt, že je táto party bez alkoholu a cigariet?

Janko: Nádej že existujú ľudia, ktorý sa vedia zabaviť aj bez týchto škodlivých látok. Je to v dnešnej dobe veľký plus.

Mária: Je to skvelá vec pretože mnohí, ktorý nie sú zainteresovaný priamo v nejakých spoločenstvách a prídu sem, tak vidia že sa dá zabávať aj bez týchto vecí. Navyše sa tu vytvorila perfektná rodinná atmosféra plná srdečných ľudí.

Janka: Môžem sa tu cítiť bezpečne a pokojne :)

Mišo: Možno to znie nelogicky, ale slobodu.

Oľga: Kvôli tomu som tu. Zdieľam názor, že mnohým mladým chýba práve takýto druh slušnej zábavy.

Zuzka: Veľmi si to vážim. V zafajčenom priestore sa necítim veľmi dobre. Opitých ľudí ľutujem. Nie je mi to prijemné keď sú okolo mňa.

 

V mene spoločenstva sv. Filipa Neriho pri čajovni Lachaj Roi anketu pripravili a o udalosti informovali Marika Moravčíková a Peter Vida

 

 

LACHAJ ROI - " Púšt robí krásnou to, že niekde v sebe ukrýva studňu "

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode